Superduktiga Lexi

Idag fick vi fanstastiska nyheter från Eva B i Småland som har Archie's dotter Lexi  (LP I  Pelydryns Kanel). Lexi har tagit sitt första 1:a pris i LP II vid första tillfället och inte bara det - hon vann hela tävlingen! Vilka tjejer!!! Stort grattis till duktiga Eva och Lexi! Hoppas att det ska bli mååånga härliga tävlingar för er och vi följer er framfart med spänning.

// Lena


Sommarbus

Äntligen hade dottern tid att följa med ut i inhägnaden för att fota Archie och Kilian. Det blev en hel del fina bilder och jag är så glad för att äntligen kunna visa några foton i min blogg som pga min bristande datakunskap aldrig har några roliga bilder (om inte dottern förbarmar sig över sin gamla mamma).

Här följer nu några härliga foton på Archie och Kilian från idag den fredagen 6 augusti.











// Lena

Rabiesvaccinering nr 2

Idag fredag den 6 augusti var det dags för den andra rabiessprutan. Som vanligt for vi till de äldre damerna ute på Wentholmens Gård ute på Färingsö. Det är otroligt vackert ute vid djurkliniken och mottagningen är vansinnigt charmig. Vi har bara gått hos dem ca ett år men vi är jättenöjda och docent Gunnela Ljunggren med kollega känns trygga, erfarna och har mycket humor. Det var min äldsta vän Sue som rekommenderade dem och hon är hos dem ofta med anledning av sitt "djurbestånd", kossor, hund, katter, ankor mm. Sue bor själv på Färingsö och vi lärde känna varandra i högstadiet när vi var ca 14 år, med andra ord har vi känt varandra i 36 år(!).

Nu är det bara att vänta 120 dagar och sedan är det dags för blodprov. Hoppas nu bara att vi har bättre lycka den här gången och att Archie och Kilian utvecklat antikroppar som de ska.

// Lena

Sommar och semester

Semestern gick fort och vädret har varit fantastiskt men nu är det dags att börjar arbeta så smått igen. Det känns i alla fall härligt att tänka på att man fått en hel del gjort under de fem veckorna. Jag brukar göra små listor över saker som jag vill göra eller få gjorda under ledigheten. I år innehöll min lista allt ifrån fönsterputs och diverse inredningspyssel till social träning för Kilian, utflykter, biobesök, bada/sola, umgås med familj och vänner, fixa med rabiesvaccinering och faktiskt att pröva på att rida igen. Samtidigt med alla listplaner har våra långa promenader genomförts om inte värmen varit för svår. Det var några veckor när vi blev ordentligt passiva och det är ju självklart när solen bränner och hundarna är klart påverkade av den höga temperaturen.

Kilian har blivit mer och mer säker och hälsar glatt på i stort sett allt och alla. Åksjukan har försvunnit så vi slipper skrapa spyor i buren. Vi har besökt hundöarna i Drottningholm och träffat många okända hundar vilket fungerat alldeles utmärkt. Kilian har också fått gå några blodspår.  Han är så innerligt go och glad och har ett gose-behov som är omättligt. Archie har aldrig varit någon gosig hund utan ser mest besvärad ut om man börjar larva sig för mycket. Många är de stunder då vi fått fint dambesök i vår inhägnad. Vorstehtiken Doris har busat tillsammans med Kilian så grästuvor har flugit åt olika håll.

Passade även på att förverkliga en tanke jag burit på under många år nämligen att pröva på att rida igen. Tog kontakt med en kvinna ute på Färingsö som har Basjkirhästar för turridning, lektioner mm och fick komma med i en ridgrupp. Det var vansinnigt roligt men ack så otränad man är. Jag hade sådan träningsvärk efteråt att jag hade svårigheter att gå i trappor. Det kändes som om jag använt muskler jag inte visste att jag hade, säkert väldigt nyttigt.

Som sagt, semestern är snart slut men vilken fin sommar det har varit hittills.

// Lena 


RSS 2.0