Trevliga fredagar

Min absolut äldsta och närmaste barndomsvän bor ute på Färingsö och vi har känt varandra i 37 år. Hon har en Kerry Blue terriertik som mina killar är förtjusta i. Då jag har förmånen att arbeta hemifrån på fredagar så brukar vi passa på att gå en extra lång morgonpromenad tillsammans när det passar. Vi har ju mycket skog och stora grönområden här ute på Mälaröarna och promenaderna blir långa. Idag var vi ute i det fullständigt underbara höstvädret och vovvarna fick härja loss ordentligt. Det finns inte ord för hur vacker hösten är och vilken fantastisk årstid den utgör och när vädret är som det varit idag fredag och igår torsdag ja, då finns det ingen årstid som går upp mot hösten. Jag är ingen sommarvän - usch säger jag för mygg, flugor, getingar, småkryp, för mycket värme som gör en trött och passiv, svettigt väder, åska (jag är grymt åskrädd) , nää, tacka vet jag hösten. Hundarna är också piggare och gladare nu än under sommaren då de mest ligger och slöar i skuggan, vilket är helt förståeligt.

Har också varit till kyrkogården och tänt ljus och lagt ned en krans vid min brors grav. Tänk att det redan är tre år (den 19 november)  sedan Mats så hastigt gick bort, bara 51 år gammal,  vad jag saknar dig och det går nästan inte en dag utan att jag tänker på dig!

// Lena

Welshbesök

Igår torsdag fick vi fint besök från Eva B i Norrtälje och med sig hade hon lille slyngeln Joker. Jokers pappa är bror till vår Archies mamma så de är nästan som kusiner. Det blev en härlig långpromenad i skogen med tre vackra welshar som sprang hejvilt omkring oss. Säga vad man vill men welshen är en av de absolut vackraste raserna med sin fina rödbruna färg och det vita som bryter av. Det är en lyckad färgkombination när man spanar efter sin lille fyrbente vän i skogen. Vi hade det vansinnigt trevligt och hundarna var fullständigt slut efter nästan tre timmar i skogen. Eva och jag fick möjlighet att dryfta det mesta om våra vovvar och om livet i största allmänhet. Tack Eva och Joker för en jättemysig dag i skogen!

/ Lena

RSS 2.0