Grattis till en duktig welsh på Ekerö

Läste att en welsh boendes på Ekerö blivit bronsmedaljör vid WSSKs KM i viltspår!  STORT GRATTIS till Marit Törnqvist med sin duktiga tik Iagos Freja! Vad ni är skickliga! Varmt lycka till i fortsättningen! Hoppas att vi ses!

// Lena


Ögonlysning

Idag tisdag har Archie och jag varit hos Västerorts veterinärmottagning för att återigen ögonlysa honom. Han ögonlystes 2005 utan anmärkning och idag blev det samma resultat. Veterinären tyckte att han var jättefin och berömde hans ögon som tack och lov var helt friska.

När vi väl kom hem fick vi höra att Kilian varit jätteledsen när Archie var borta. Kilian är för söt och så vansinnigt förtjust i Archie. Han verkar dyrka honom och blir alltid otroligt glad när Archie kommer hem igen efter att ha varit borta. De är så goa mot varandra, så nära, även om Archie ibland kan ge Kilian några barska blickar när han börjar hoppa på Archie för att försöka få igång honom att leka och busa. Kilian har ett otroligt "hopp" i sina bakben. Han kan lätt promenera fram till ett bord och sedan glidhoppa upp på det utan att springa och ta sats - vet inte vad han är gjord av men ett visst släktskap med känguru, groda eller något annat hoppdjur föreligger nog...

// Lena

Parningsförfrågan

I förra veckan fick vi en parningsförfrågan angående Archie. Jag blev otroligt glad!!! Min uppfattning är att Archie borde ha använts betydligt mer i avel då han hittills varit en frisk och sund hund, har en så skarp nos och är ställd med mycket bra resultat. Det känns ibland lite ledsamt att hundar som inte är utställningschampions inte används i avel så ofta.

Vår Archie är trots allt SE VCH NO VCH och har deltagit i SM i viltspår och har under sina sju och ett halvt år varit den mest glada, sociala och underbara individ. Dessutom har han ställts ut med flera CK:n och BH-placeringar. Sorgligt att uppfödare väljer bort sådana hundar och istället parar enbart på utseende trots att hunden kan vara både aggressiv och "svår". Nu är väl det ganska ovanligt får vi hoppas men utseendefixeringen är aningen för stor tycker i alla fall jag.

Nu hoppas vi att allt går som det ska och att små Archie-avkommor ser dagens ljus kring årsskiftet. Ni anar inte hur mycket jag håller tummarna för att Archie än en gång ska få bli pappa. Hans första kull kom hos Kennel Pelydryn, nio valpar, sex röntgade och alla med A-höfter. Två av hannarna P King James och P King Neon har båda CK:n och den senare av de två även reserv-cert. En av tikarna brukar jag skriva om nämligen P Kanel (Lexi) som är både LP I och LPII och har gått vidare till klass III, pysslar med bruksprov mm. Hennes matte Eva B är helt otroligt duktig! Ska bli så spännande att få fortsätta att följa alla duktiga valpar. 

// Lena

Tack för alla hälsningar!

Det blir långt mellan inläggen och jag är nog egentligen ingen bloggare men här kommer i alla fall några rader.

Först och främst vill jag tacka alla som gratulerade mig/oss till SM-insatsen. Det var otroligt rart och tack så jättemycket för mail och inlägg!!! Jag skrev ihop en liten artikel till Welshnytt som kom med i senaste numret. I artikeln borde jag ha lagt in en bild av tävlingsspåret för det fanns utlagt på SSRK Västras hemsida. När man i efterhand såg spåret så inser man att det var vansinnigt knepigt. Kul att få ha prövat på i alla fall.

// Lena


RSS 2.0