Grattis till Archie's och Hjärtats valpar

Idag säger vi stort grattis till Archie's och Hjärtats valpar som föddes den 31 mars 2008 hos Kennel Pelydryn! Tänk att ni redan är två år!

Det är en av de roligaste händelserna för mig/oss som hundägare att få ha avlat på Archie som är en så underbar individ. Det är dessutom skönt att se att sex av de nio valparna höftledsröntgats och fått resultatet A-höfter. Tre av valparna har ställts ut, varav två har erhållit CK och en första pris.

Jag är bara så glad och tacksam för att vi fått chansen att avla på Archie.

// Lena


Lårmuskler

Jag har ju tidigare skrivit om Kilians förmåga att hoppa och skutta. Vi i familjen blir mer och mer övertygade om att han är en blandning av antilop, gasell och hund vilket vi fick bevis på härom dagen. Ute på trädäcket står ett trädgårdsbord med normal köksbordshöjd. Kilian sitter framför bordet och reser plötsligt på sig och sveper upp på bordet - utan att komma springande och ta sats! Gissa om vi blev snopna!

En dag senare var det dags för bänken framför fönstret i stora badrummet. Hade fönstret varit öppet hade han säkert försvunnit med några glada hopp ut på garagetaket och sedan vet man aldrig hur det hade gått.

Domaren nämnde något i kritiken vid senaste utställningen som handlade om "väl utvecklade lårmuskler..."
jag tror jag börjar förstå.

// Lena

Dumma lilla matte

Archie är en mycket klok hund och för det mesta van vid mattes alla tilltag i hemmet... Saken är den att jag är väldigt road av heminredning och en stor passion är att möblera om. Maken har för länge sedan givit upp och tycker att det är ganska OK att låta mig hållas "så länge mamma är glad så..." I söndags vaknade jag tidigt och tänkte att nu så ska här flyttas om. Sagt och gjort. Jag släpade runt dubbelsängen och avslutade med att lyfta sänggaveln som jag naturligtvis lyckades smälla i väggen vilket fick till följd att jag själv ramlade baklänges och landade mjukt i sängen. Men smällen fick Archie (som alltid ligger på matten utanför sovrummet) att tvärt sätta sig upp och titta på mig med en sådan obetalbar min - man riktigt såg hur han tänkte "tokiga fruntimmer - nu är hon i farten igen". Jag kunde inte låta bli att börja gapskratta varpå Archie förnärmat vände bort huvudet demonstrativt och sedan la sig ner med ansiktet åt motsatt håll. Han är så underbart go' den gossen. Han vill alltid ha lite extra koll på mig. Om husse får för sig att kittla mig så att jag börjar pipa eller kikna av skratt, ja, då spelar det ingen roll var Archie befinner sig - han kommer farande som ett skott för att kolla mig. Det är så rörande. Han tittar på mig med sina bruna ögon och verkar aningen generad över att han kommer men si, det spelar ingen roll för titta till mig det bara måste han.

// Lena

Ännu en inofficiell utställning för Kilian

Det ska ju vara bra med social träning för valpar och därför har jag valt att ta med Kilian på några utställningar. I lördags den 27 mars var det så dags för den tredje utställningen och den anordnades av Svenska Grand Danoisklubben. Den här dagen blev jag positivt överraskad då arrangörerna beslutat att mittgången i den annars fruktansvärt trånga Sollentuna rackethall skulle hållas bred. Vilken skillnad det gjorde! För en månad sedan var det ett hopplöst kaos och den här dagen riktigt behagligt. Kilian spanade intresserat på omgivningen och fick hälsa på ett antal trevliga fyrbenta vänner. Matte träffade idel trevliga bekanta som Inger och Lasse med sina cockrar (Kennel Hornlakes), Stina Y-L (Kennel Tans and Tins) med sin fullständigt bedårande cockertik Lucy och Mia Törnqvist (Kennel Red Spots) som visade den andra welshen, en tik som Kilian blev förtjust i. Träffade också Christina M-H som skulle kika på dotterns små pappisar som skulle ställas. Det är alltid så trevligt att träffa folk och tala hund!

Kilian uppträdde fint i ringen och fick Hp och blev BIR valp (9-12 månader). Jag är mycket nöjd med hur han har reagerat hittills vad gäller utställningsmiljön och domarhanteringen. Efter tre utställningar har Kilian ett 2:a pris  med HP och två 1:a pris med HP med tillhörande BIR.

// Lena


RSS 2.0