Valpträning

Kilian gillar att bli ompysslad. Underbart tycker jag för då går det lätt att klippa klor och att hålla efter tasshåret. Han ligger på rygg och spretar och verkar uppskatta att matte sitter böjd över honom och småpratar och fnular med tång och sax. Jag brukar klippa klorna varje vecka för träningens skull och med Archie och Monty fungerade det jättebra även om Archie ser högst ogillande ut men snällt går med på övningen.

Archie blev tidigt duktig på sitt, ligg och "vacker tass", rulla runt mm. Kilian har börjat fatta galoppen även han men om jag säger "vacker tass" så sitter Archie som ett tänt ljus och väntar på en belöning så Kilian får liksom inte riktigt utföra någon soloprestation då Archie för en gångs skull tar över.

Kilian är duktig på inkallning - vilket tog ungefär fyra år för oss att få till med Archie... Fast Archie har ett lugn och utstrålar en sådan "free spirit" att han tilläts sköta sig själv. Redan som mycket liten "försvann" hann i skogen men kom alltid tillbaka. Han verkade tidigt vara ganska spårsäker och ha koll på omgivningen. Det ska bli så spännande att testa viltspår med Kilian men det lär dröja med tanke på snömängden.

// Lena

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0