Grattis Kilian 1 år!

Idag den 23 juni blir vår lille sprallgök ett år! Tiden har gått så fort och Kilian har redan bott hos oss i åtta månader. Han var ju lite äldre när han kan kom till oss än de "vanliga" åtta veckorna.

Han är en mycket glad hund, oerhört intresserad av andra hundar, har otroligt mycket spring i benen och kan som jag tidigare skrivit hoppa skrämmande högt. Han har mörka ögon som har ett lite skojigt uttryck för han ser aningen slug ut, en liten ögontjänare skulle man kunna säga. Samtidigt är han mjuk, gosig och underbart tillgiven.

Just nu är Kilians näst bästa kompis (efter vår Archie) en fyra månader äldre tik som heter Doris av rasen Münsterländer. Vi träffas regelbundet och då går det hett till i vår inhägnad. Archie parkerar i skuggan under ett träd och ligger sedan och betraktar Kilian som busar hejvilt med Doris som är ganska mycket större, smäckrare och snabbare. De kan springa runt hur mycket som helst och Kilian, jaa, han är outtröttlig (för att inte tala om Doris...)

Grattis till vår älskade lille gubbe!

// Lena

Nattspår i Härad för Archie

Samma dag (den 19 juni) som vi suttit hela dagen och sett på det fantastiska kronprinsessbröllopet skulle vi åka på nattspår, Archie och jag. Vid 19-tiden for vi iväg till Härad strax bortom Strängnäs. Det var samling kl 21 och då det i år var så få anmälda, endast tio ekipage, så började vi med att grilla och äta. Ca 22 for vi ut i skogen och ca 23.10 kom Archie och jag iväg i spåret.

Archie hade en riktig myskväll med matte och var rena drömmen i spåret. Precis så där bra som han kan vara när han är som bäst. Lugn, fokuserad, nosen i backen och INGET spring vid sidan om för att han är så jäkla nonchalant. Det blev ett förstapris och full poäng, 42 p. Domaren Åsa Carlsson var mycket imponerad men som vanligt blir det inget HP om man spårar för Sörmlands taxklubb (SÖTK) och det inte är någon viltstörning eller att något speciellt inträffar i spåret - synd, för Archie var helt suverän denna kväll/natt.

Väl tillbaka till bygdegården hade domarna sitt kollegium och sedan var det prisutdelning. Vid detta prov hade nio av tio hundar fått förstapris och domarna sa att det var verkligen otroligt duktiga hundar som deltagit.

Sammanfattningsvis var det en mycket lyckad kväll. Stämningen stod högt i tak när vi åt och vid prisutdelningen.
Archie verkade njuta i fulla drag över att ha en alldeles egen utflykt med matte. Vid 01-tiden började hemfärden och ca 02.30 var vi hemma igen för att mötas av en liten Kilian som gråtit större delen av kvällen. Vilken liten plutt och man kan ju konstatera att han är oerhört fäst vid Archie (och mig :-))


Jag, Lena, står i mitten längst bak i bilden. Foto lånat från SÖTK.

// Lena


Slyngelkurs för Kilian

Söndagen den 13 juni var Kilian och jag på slyngelkurs. WSSK hade arrangerat en heldag med två instruktörer och förstås en mängd welshar. Hela programmet var intressant och lärorikt men Kilian var inte med på noterna. Hur tränar man lydnad med en hund som inte bryr sig ett skvatt om belöningsgodis? Det spelar ingen roll om det är färska Frolic, leverchips eller vaniljkex!!! Kilian hade bara en sak i sikte och det var att få socialisera med de övriga hundarna resten struntade han fullständigt i. Matte fick i alla fall en mängd tips och det var mycket trevligt att träffa de andra welshägarna och höra hur just deras hundar fungerar. Instruktörerna var också skickliga så nog var det en välarrangerad dag men som sagt, Kilian hade nog ingen större behållning av det hela.

Vad gör man med en liten sprallgök som inte kan motiveras med godsaker i de olika övningarna?

// Lena

RSS 2.0